Mijn naam is Jan Teeuw (1949) en woonachtig in Bergschenhoek (Lansingerland), ten noorden van Rotterdam. Mijn eerste muzieklessen ontving ik van Liewe Eringa.
   Daarna vervolgde ik mijn studie bij Jan J.v.d. Berg, Piet van Egmond, George Stam en Hildebrand Otto.
   Willem Tanke en Theo Teunissen leidden mij op voor het Staatsexamen Docerend Musicus.
   In 1968 kreeg ik mijn eerste, vaste, aanstelling als organist van de N.H.Gemeente te Rotterdam-Kralingen, in de   Oosterkapel.
   In de periode dat ik hier organist was, verving ik, als 2e organist, met grote regelmaat de organist van de Hoflaankerk,
   en op de begraafplaats Oud  Kralingen.

In 1973 werd ik, na een vergelijkend examen met twaalf andere kandidaten, benoemd tot organist van de Putsepleinkerk in Rotterdam Zuid.

In oktober 1980 werd in deze kerk de laatste dienst gehouden.
Het orgel was inmiddels aangekocht door de Geref. Kerk (de Ark) te Berkel en Rodenrijs, waar ik vanaf 1 februari 1981 een functie als organist kreeg,
en samen met Jaap van Dam het orgel bespeelde.

Daarnaast was ik organist in de Oude Kerk te Zwijndrecht, het Eudokia Ziekenhuis te Rotterdam en de Ned. Herv. Kerk te Bleiswijk.

In 1989 aanvaardde ik, naast de Ark, een functie van organist in de Grote Kerk te Rotterdam Overschie.

Vanaf 1 februari 2015 aanvaardde ik een de functie van organist in de  PKN kerk te Benschop, en legde ik de functie van organist in Berkel en Rodenrijs neer.

Vanaf 1989 begeleidde ik maandelijks  de welkomdiensten, en de zangdiensten op 2e Paas- Pinkster- en Kerstdag in de Doopsgezinde Kerk te Ouddorp.

In 1992 ontstond uit mijn privé les praktijk, de muziekschool in Bergschenhoek, later sloten ook de muziekscholen uit Berkel en Rodenrijs en Bleiswijk zich hier bij aan.

Vanaf mijn achttiende jaar geef ik muzieklessen aan jong en oud.

In de loop van de jaren heb ik diverse koren begeleid en meegewerkt aan LP's en CD's